Skip to main content

Convocation

Convocation is a tradition that marks the start of the academic year and welcomes new and returning students to Endicott. This year, we are inviting all members of the community to join us for our Convocation Ceremony on Tuesday, September 5, in the MacDonald Gymnasium. The event starts promptly at 4 p.m., so please plan to arrive by 3:45 p.m.

Amy Damico, Ph.D., Professor of Communication, School of Social Science, Communication, & Humanities and recipient of the 2023 Academic Excellence Award, will provide the Convocation address.

Following the event, join the community for dinner at Lot 5, Kennedy Lot, Across from Gully's. All members of the Endicott community are invited to attend.

Faculty walking in the processional are kindly asked to wear full regalia including robes, mortarboard or tam, and hood.

 

To ensure all members of the Endicott community can attend, an abbreviated class schedule will be in place on September 5. The abbreviated schedule can be found below.

75-minute Classes 

Class Period

Compressed

Class Time

8–9:15 a.m.

8–9:10 a.m.

70 minutes

9:30–10:45 a.m.

9:20–10:30 a.m.

70 minutes

11 a.m.–12:15 p.m.

10:40–11:50 a.m.

70 minutes

12:30 p.m.–1:45 p.m.

noon–1:10 p.m.

70 minutes

2–3:15 p.m.

1:20–2:30 p.m.

70 minutes

3:30–4:45 p.m.

2:40–3:50 p.m.

70 minutes

5–6:15 p.m.

5–6:15 p.m.

75 minutes

110-minute Classes

Class Period

Compressed

Class Time

8–9:50 a.m.

8–9:25 a.m.

85 minutes

10–11:50 a.m.

9:35–11 a.m.

85 minutes

noon–1:50 p.m.

11:10 a.m.–12:35 p.m.

85 minutes

2–3:50 p.m.

12:45–2:10 p.m.

85 minutes

4–5:50 p.m.

2:20–3:45 p.m.

85 minutes

Off-Grid Classes

Class Period

Compressed

Class Time

9–10:25 a.m.

8:50–10:05 a.m.

75 minutes

9–10:50 a.m.

8:50–10:15 a.m.

85 minutes

9–11:50 a.m.

9–11:50 a.m.

170 minutes

10–11:15 a.m.

10–11:10 a.m.

70 minutes

11 a.m.–12:25 p.m.

10:40–11:55 a.m.

75 minutes

1–1:50 p.m.

11:55 a.m.–12:35 p.m.

40 minutes

1–2:50 p.m.

12:10–1:30 p.m.

85 minutes

1–4 p.m.

1–3:15 p.m.

135 minutes

2–4:50 p.m.

2–3:50 p.m.

110 minutes

3:30–6:30 p.m.

3:30–6:30 p.m.

180 minutes

4:30–6:30 p.m.

5–6:30 p.m.

90 minutes

Laboratory courses meeting once a week will run the full 110-minutes on the regular schedule.